Kraniet, kæberne, knoglerne og patienternes medicin indtag

18. sep, 2024.

Praktisk info

Pris: 1000 kr
Obs:

Kursus inkl. middag om aftenen 1350 kr (egen betaling af drikkevare)

Reservation af enkeltværelse 965 kr (man afregner selv med hotellet ved afrejse)

Kraniets formål er, at beskytte hjernen, fungere som en naturlig hjelm og støtte ansigtet. Herudover fungerer kraniet også som hæfte for muskler, der er involveret i tygge- og hovedbevægelser.

 

 • Foredraget vil gennemgå udviklingen af kraniet fra fostertilstand til voksen tilstand samt hvordan kraniet og kæberne kan ændre sig over tid. Hos barnet ændrer kæberne sig alt efter antallet af anlagte tænder og efter placeringen af disse tænder. Hos voksne ændrer kæberne sig i takt med den videre vækst af kæberne gennem livet og i forbindelse med tab af tænder.

 

 • Kraniet består af knogler. Knogler er levende væv, der løbende udskiftes. Knoglernes velbefindende er afhængige af deres funktion, deres indhold af mineral og vitaminer, deres ejermands indtagelse af kost, alkohol og mulige rygning. Knoglernes velbefindende er yderst vigtigt for anvendelse af implantater. Foredraget vil blandt andet gennemgå, hvordan og hvorfor implantater sidder fast i knoglen indtil de lige pludseligt ikke gør det mere.

 

 • Forskellige former for medicin har indflydelse på kæberne, deres vækst og deres velbefindende. Derudover har de forskellige former for medicin betydning for resultatet af den behandling vi foretager på patienterne. Foredraget vil komme ind på mange forskellige former for medicinering, herunder behandling af diabetes patienter, patienter med osteoporose, anvendelse af blodfortyndende medicin, antibiotika med mere.

 

 • Dagen afsluttes med en information om International Team for Implantology (ITI), en international organisation på 25.000 medlemmer verden over. Organisationen arbejder via uddannelse og forskning for at patienterne får den bedst mulige evidens baserede behandling, hvad angår implantatbehandling med efterfølgende behandling med fast eller aftageligt protetik.

 

Foredragene afholdes af:

 

Merete Aaboe

Uddannet tandlæge fra Tandlægehøjskolen, København 1986

Uddannet specialtandlæge i Tand-, Mund- og Kæbekirurg fra Glostrup Amtssygehus 2001

Ph.d. fra Tandlægeskolen, Københavns Universitet 1996

Ansat på Afdelingen for Tand-, Mund- og Kæbekirurgi, Tandlægeskolen, Københavns Universitet samt Rigshospitalet 2001 – 2007

Ansat på Afdelingen for Tand-, Mund- og Kæbekirurgi, Tandlægeskolen, Århus Universitet 2007 – 2011

Privat kirurgisk henvisningspraksis 2005 – 2022

Ansat i kirurgisk henvisningspraksis 2023

Foredragsholder nationalt og internationalt

Forfatter til artikler i internationale tidsskrifter samt Tandlægebladet

ITI Senior Fellow

Chair ITI Section Denmark

Chair ITI Board of Studies

Member ITI Education Committee

 

Program:

 • 09.30-10.00 Morgenmad
 • 10.00-12.30 Kursus
 • 12.30-13.15 Frokost
 • 13.15-15.00 Kursus
 • 15.00-15.15 Kaffe/Kage
 • 15.15-17.00 Kursus
 • 17.30-20.30 3-retters middag