Gode råd

Hygienje

Du undgår dårlig ånde, hvis du har en god mundhygiejne. Skyl munden og børst protesen grundigt efter hvert måltid.

Børstning

Børst din tandprotese grundigt hver morgen og aften med en rigtig protesetandbørste og et specielt proteserensemiddel, der ikke skader protesen. Du må ikke bruge almindelig tandpasta med slibemiddel, da den ridser protesen, så den bliver sværere at holde ren for mad og tandsten. Børst gummer og gane med en blød tandbørste, så du stimulerer blodcirkulationen.

Bøjler og tænder

Hvis du har en delprotese, så er det vigtigt at bøjler og tænder holdes rene, så du undgår caries i bøjletanden.

Tandsten og belægninger

Særlig vanskelige belægninger/tandsten kan være svære at fjerne uden at beskadige protesen. Kontakt din kliniske tandtekniker og få renset og oppoleret protesen.

Eftersyn

Din mund og slimhinder forandrer sig med alderen. Det betyder, at protesen mister sin pasform. Hvis ikke protesen justeres, kan du få tale- og tyggebesvær. Er du uheldig, kan du få tryksår, svampeinfektioner og muskelproblemer. Derfor anbefaler vi et årligt eftersyn af din tandprotese.

Sygesikring Danmark

Husk hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, så kan du få tilskud til dine tandproteser.

Uheld med protesen

En tandprotese skal altid behandles forsigtigt. Hvis du har et uheld med tandprotesen og der opstår revner eller protesen knækker - så kan den næsten altid repareres. Forsøg aldrig selv at lime eller reparere protesen, det kan gøre det umuligt for tandteknikeren at udbedre skaden. Kontakt den kliniske tandtekniker, så du hurtigt får hjælp.